Amintiri fericite in vremuri de izolare

Este o perioada in care, mai mult ca oricand, avem timp! Timp sa reflectam la ceea ce ne-a adus cu adevarat fericire si bucurie de-a lungul timpului. Ne agatam atat de des de lucruri, ne bucuram de un ceas nou, de un telefon scump, o masina scumpa… you get the point.

 

Cu ce ramanem dupa toate acestea? Cu cei dragi si aminitirile.

In momentele astea, cand stam cu totii in casa si nu mai suntem validati de obiectele din jur, de branduri care mai de care mai scumpe,  ne raman amintirile, experientele. Crezi ca ai nevoie de multe ca sa fii fericit?

Hai sa iti povestesc  ceva care cred ca te va pune pe ganduri.

Umbland la “cutiuta cu amintiri” am dat peste o vacanta speciala de anul trecut.  Este exemplul perfect intre doua realitati paralele ale societatii de astazi, pe de o parte simplitate si de cealalta parte somptuozitate.

In prima parte a vacantei am ales sa ne cazam la o rulota, pe malul marii, iar in a doua parte a concediului, la un hotel de 5 stele, ultra all inclusive, infitity pool (asa-i ca suna extravagant?), etc.

De unde crezi ca ne-am intors cu cele mai faine amintiri?

Dintr-un loc unde aveam apa calda, un pat imens, mancare din belsug sau dintr-un loc unde dusurile erau o chestie comuna care-mi amintea de copilarie si de grajdurile bunicilor, unde apa avea un miros de sulf de te facea sa o iei la fuga? Dintr-un loc unde puteai alege intre piscina si sauna sau un loc unde ne-am incalzit laptele pentru cafea intr-o tigaie pentru ca nu aveam ibric?

 Nu. Sa ai totul la indemana nu inseamna fericire. Sa-ti prepari cafeaua la tigaie si sa iesi pe terasa alaturi de persoana iubita, sa te trezesti cu marea la picioare, sa adormi cu sunetul valurilor, sa-ti pregatesti cina la gratarul de pe terasa, desi acasa tu esti cel care priveste cum fac altii gratarul, toate acestea sunt experiente care-ti raman in suflet.

Am ajuns la concluzia ca o vacanta all inclusive in care iti alegi cu greu ce sa mananci pentru ca sunt prea multe optiuni, in care te trezesti sa te duci la plaja si apoi revii in camera este fix o alta rutina, aia de care incercam sa scapam atunci cand plecam in concediu. Sigur ca fugim in cautarea relaxarii, sa scapam de stresul cotidian, dar de ce sa nu capatam si niste trairi speciale?

Nu stiu pentru voi, dar pentru noi momentele in care am iesit din zona de confort au fost cele mai reusite si ne-au trezit simturile, ne-au facut pofta de viata.

Putem fi fericiti cu putin? Cu siguranta!

 

Pentru tine care sunt cele mai de pret amintiri?